sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Uudenvuodenjuoksu jäi välistä

Jätin Hakunilan Uudenvuodenjuoksun juoksematta, koska perheeseen iskenyt vatsatauti löysi myös minutkin puolitoista tuntia ennen kilpailua. Viime hetkellä ennen kuin olisin lähtenyt ajamaan kisapaikalle. Uudenvuodenjuoksussa olisi ollut kuulemma hyvä keli ja pitävä asfaltti. Kärjen aikakin oli moneen vuoteen parhaita, kun Tommi Hytönen KU-58:sta juoksi alle 32 minuutin. Jos tuo toiseksi tullut Scott Fraser on sama kuin suunnistaja Scott Fraser, niin 32:25 on hänelle melko heikko aika. Olisi ollut kyllä kiva päästä mukaan kisaamaan, mutta tuleehan noita kisoja lisää.
Ja vieläpä tiiviiseen tahtiin - 21.1. on Aktiacup ja 5.2. seurajoukkueiden Euroopanmestaruus maastojuoksu eli lyhennehirviö ECCC CC. Sinne lähdetään Sjundeå IF:n joukkueella. Ja sitten taas Aktiacuppia 11.2. sen jälkeen onkin pidempi tauko ennen veteraanien SM-hallikisoja.

Muutoksia harjoitteluun?

Nimimerkillä Hutkiva journalisti itsensä esitellyt lukija kysyi, että olenko ruvennut harjoittelemaan vasten omia oppejani. Hän on kummastellut kerran viikossa juoksemiani vetoja. Puolustuksen puheenvuorona kerrottakoon, että tulossa on ihan tavallinen Muukkos-peruskuntokausi PK-maksimilenkkeineen (en ole keksinyt parempaakaan termiä) ja TV-reippaineen, mutta olen siirtänyt tuon jakson alkua parilla kuukaudella myöhemmäksi. Parina viime talvena olen jo helmikuussa pyöritellyt peukaloita ja odotellut seuraavan harjoitusjakson alkua. Nyt on siis käynnissä jonkun näköinen peruskuntokauteen valmistava kausi. Eikä ne vetoharjoitukset mitään maksimivetoja ole ollut. Sykemaksimina olen pitänyt anaerobista kynnystä. Rasittavuus tulee harjoituksen kestosta, koska vetojen kokonaismatka on ollut suunnilleen 14-15 kilometria. Palautuksen ja verryttelyt mukaan lukien matkaa on tullut sellainen 20-25 km. Hutkivan journalistin mielenrauhan palauttamiseksi voin luvata, että peruskuntokausi alkaa täällä Keravalla maanantaina 16.1. Vastaan mielellään muihinkin lukijoita kummastuttaviin kysymyksiin. Kysykää mitä vaan, minä vastaan mitä sattuu.

Lasten suusta kuultua

Uudenvuodenvieton suunnitelmat meni uusiksi, kun lapset aloittivat 30.12. illalla läpi yön kestäneen oksennusviestin.

Vatsatautia sairastava Roosa 3v: "En minä ole kipeä, minä vain oksensin".

Sänkyyn oksentava Roosa: "Yöpuku tuli likaiseksi".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti