tiistai 10. tammikuuta 2012

Lomalento Espanjan aurinkorannoille?

Saapui se talvi vihdoin ihan oikeasti tänne eteläänkin. Muutaman viikon on joutunut lenkillä tuskailemaan liukkaiden loskakelien takia, mutta nyt pakkasten avulla pitoa löytyy taas. Harjoitussuunnitelmat meni muutaman viikon ajan vähän uusiksi, kun ulkona ei loskassa kehdannut paljoa vauhtia juostessa nostaa. Tähän ikään ehtineet lihakset eivät tykkää yhtään liukastelusta ja pienistä revähdyksistä. Tälle talvelle jo pari revähdystä kärsineenä valitsin aina turvallisen hölkkäilyn liukastelun sijaan. Kummasti pito parani, kun elohopea vajosi -14 asteeseen. Se ihanuus ei kuitenkaan tule kauaa kestämään, kun keskiviikkona sataa taas vettä. Sittenpähän sitä loskaa taas riittää. Loska - tuo veden olomuodoista mysteerisin. Viime talvi olikin hieno, kun pysyvä lumi saatiin marraskuun puolivälissä eikä loskakelejä ollut kuin pari päivää keväällä.


Tyypillisillä Etelä-Suomen talvikeleillä on välillä käynyt mielessä, että olisi niin ihquu omistaa kotona juoksumatto tai viettää muiden ikäihmisten tapaan talvi Espanjassa bingoa ja golfia pelaten. Ei tarvitsisi käydä ainaista taistelua loskaa vastaan. Toisaalta Suomen epävirallisen siirtokunnan Fuengirolan suomalaisravintolaan on vast'ikään murtauduttu eli ei siellä meno eroa mitenkään meidän naapurustosta. Joudun päivittäin juoksemaan kahdesti Korson läpi työmatkalla ja se on hyvä motivaattori lisätä juoksuvauhtia hetkeksi. Korson kohdalla ei kannata pysähtyä eikä taakseen kannata vilkuilla. Tunnen yhden kaverin, joka asui lapsuutensa Korsossa, muutti Veikkolaan ja lopuksi vielä Turkuun. Kova kohtalo.

Etelän leiristä tuli mieleeni, että juuri tälläkin hetkellä Hannu Airila ja kumppanit siellä ihanassa Portugalin lämmössä makoilevat altaan reunalla ihqui drinksuja tilaillen. Meneehän se kolme kuukautta niinkin. Toivottavasti muistavat lenkillä käydä.

Lasten suusta kuultua

Komiikka on vaikea laji - eikä se pakottamalla onnistu.

Topias : "Isi, kerro joku vitsi!"
Petteri: "No miten olisi sellain kun... Miten monta ruotsalaista tarvitaan vaihtamaan lamppu? Tarvitaan 101 ruotsalaista. Yksi pitää lamppua kiinni ja 99 pyörittää... Eikun 1 pitää lampusta kiinni ja 100 pyörittää taloa."
Topias: "Hi Hi"
Roosa: "Toi ei naurattanut minua yhtään."

5 kommenttia:

 1. Korson osuutta erään tuntemasi kaverin kohdalla on vahvasti liioiteltu: Korson ohi mentiin silloinkin suht vauhdilla, vajaassa vuodessa.

  VastaaPoista
 2. Arvoisa Moses Puma,
  kiitos saamastamme palautteesta. Palautteenne ansiosta markkinointiosastomme tutustui tarkemmin Korson historiaan Hikipedian avulla http://hiki.pedia.ws/wiki/Korso. Saimme varsin mielenkiintoista uutta tietoa Korson synnystä, minkä johdosta muutimme virallista kantaamme. Markkinointiosastomme kehitti Korsolle tämän pohjalta uuden sloganin "Korso on hyvä paikka asua ja yrittää".
  Ystävällisesti,
  Savion Kilometritehdas

  VastaaPoista
 3. Heijpsan Peter, minkä takia kannattaa pitää tällaista bloogia jos monikaan ei ole kommentoinut sun juttuja eli käykö täällä yleensä ketään ja jos niin miksi kun ei juttuu tuu takasinpäiten? Vai eikö kukaan oo oikeesti kiinnostunu sun jutuista ja sit hieman kiinnostuis vaikka kommentoimaan sun ajaatuksia tän maailmanmenosta:=? Vai onko väki sit niin tosiaan puuduksissa asioihin=?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymille, joka kyselit, että onko tällä blogilla yhtään lukijaa. No onhan meitä näköjään ainakin kaksi - sinä ja minä. Ja sitten on se yksi googlettaja, joka esitti Googlelle kysymyksen paljonko on matkaa Lempäälästä Ideaparkiin. Siis yhteensä jo kolme lukijaa. Ja yksi oli eksynyt tähän blogiin hakusanalla Paavo Väyrynen. Kasassa on jo neljä lukijaa. Lisäksi vielä yksi googlettava omikotitalorakentaja, joka oli hakenut termillä matalakantaruuvi. Yhteensä viisi lukijaa. Nämä googlettajat eivät ole kommentoineet mitään aivan kuten olitkin huomioinut. Ovat ilmeisesti tulleet väärälle sivulle. Loppupeleissä meitä on siis vain me kaksi.
   -petteri

   Poista
 4. Totuus Korsosta: http://www.anteroraimo.com/mp3/korsoon.mp3

  VastaaPoista