torstai 16. huhtikuuta 2015

Suunnistustaito - lyhyt oppimäärä

Ollessani lasten suunnistuskoulussa mukana, sain arvokasta oppia mistä elementeistä hyvä suunnistussuoritus rakentuu. Itse en ole suinkaan käynyt mitään suunnistuskoulua nuorempana - ja sen kyllä välillä huomaa. Kiertokoulua kävin kolme viikkoa, ja elämänkoulu on vielä kesken. Uimakoulussa jäin luokalle.

Suunnistustaidosta opin maanantaina sen, että ensinnäkin rastia lähestytteässä suunnistajan tulee havainnoida ympäristöään laaja-alaisesti. Vanhan suunnistusoppaan mukaan korkeimman näreen latvaan tai korkean kukkulan laelle kapuaminen auttaa näkemään kauas. Pienemmässä mittakaavassa voit myös kiivetä kiven päälle tarkkailemaan rastin lähimaastoa ja lähestymissektoria (Kuva 1).

Kuva 1. Kiipeä korkealle tähyämään ympäristöäsi.

Rastille saavuttuasi leimaa nopeasti ja suunnittele reitti seuraavalle rastille (Kuva 2). Käytä suunnitteluun huolella aikaa, koska tarkalla suunnittelulla saatat säästää arvokkaita sekunteja reittisi varrella. Älä säntää suinpäin liikkeelle.

Kuva 2. Tee suunnitelma seuraavalle rastivälille.


Lasten suusta kuultua

Roosa kuuli, että isän ja äidin syntymävuodet ovat kultaisella 1970-luvulla: "Te olette tuhat, ja minä ja Topias ollaan alle tuhat."

Roosa kuuli myös kuinka äiti ja isä ovat tavanneet aikoinaan: "Te tapasitte, ja sitten te totuitte toisiinne. Äiti sanoi sinulle, että voit kutsua häntä Eveksi."

keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Myydään: juoksurattaat kahdelle lapselle


MYYTY

Lapset kasvavat, karavaanit jatkavat kulkuaan ja vedet virtaavat Keravanjoessa. Topiaksen ja Roosan kasvettua koululaisten mittoihin, meiltä vapautuu nyt juoksurattaat, joissa kaksi lasta mahtuu nauttimaan vaunulenkkeilyn huumasta. Alla tarkempi myynti-ilmoitus:

"Myydään Baby Jogger performance double (Q-Series) rattaat kahden lapsen kanssa juoksemiseen. Isot ilmakumirenkaat saavat rattaat rullaamaan kevyesti. Molemmille lapsille 5-pisteturvavyöt. Selkänojaa saa myös hieman laskettua. Meillä otettiin käyttöön nuoremman ollessa 5 kuukautta. Mukaan tulee sadesuoja. Rattaita on käytetty, mutta ovat hyvässä kunnossa vielä seuraavalle."
Jos Baby Jogger double kiinnostaa, voit ottaa yhteyttä esimerkiksi sähköpostitse etunimi.sukunimi@gmail.com.