maanantai 30. huhtikuuta 2012

Tiomilaan suurin odotuksin

Vehkalahden Veikot lähtee Tiomilaan jälleen kerran suurin odotuksin ja toivein. Vaikka ykköskentällisen hyökkäysmiehistölle lätkäistiin pitkät juoksukiellot. Juoksukiellosta kärsivät loukkaantumisten takia Föhr, Lehto ja Schneider. Lauenstein puolestaan on anonut harjoitusvapaata ja se hänelle näissä olosuhteissa myönnettiin. Mutta tavoitteista ei silti lähdetä tinkimään. Kärjessä ensimmäisestä osuudesta lähtien eikä lopussa päästetä ketään ohi. Perinteisesti tämän taktiikan toteutuessa loppusijoitus on ollut hyvä tai erittäin hyvä.

Lasten suusta kuultua

Seurasimme lounaan lomassa Finnspring-viestin liveseurantaa.
Eveliina 34v: "Laitisen Petteri oli osuutensa nopein"
Roosa 4v: "JEE, JEE!!!"
Topias 7v: "Kuka? Äiti, kuka?"

Ennen kisaseurantaa Roosa oli halunnut aamulla lähteä aamulenkille. Oli sitä jo illalla suunnitellut. Roosa suostui siihen, että ensin syötäisiin aamupuuro ja lähdettäisiin vasta sitten. Alussa ohitimme muutamia valkovuokkoja.
Roosa: "Kukkien kerääminen on lopussa palkkio. Ensin pitää juosta aamulenkki. Lopuksi saa kerätä kukkia".
Näin tehtiin. Suosittelen muillekin aamulenkkeilijöille - aamulenkki ensin ja kukkien keruu vasta sitten.

lauantai 28. huhtikuuta 2012

Kisaraportti: Finnspring 28.4.2012

Tänään kisattiin yksi kevään klassikoista eli Finnspring eteläisessä Sipoossa. Maasto ja rata olivat klassikon arvoiset. Mukava normaalimatkan rata, jossa oli sopivasti yhdistelmä pitkiä ja lyhyitä rastivälejä Sipoon toiseksi parhaassa maastossa (paras on tietenkin Gillerberget). Unohtamatta tietenkään kevään klassikkoon sopivaa keliä eli kylmiä märkiä soita ja lunta paikoitellen.

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Uudet Salomonit ekana Suomessa

Lähetti oli tuonut lounastunnin sählyn aikaan pöydälleni uudet Salomonin maastojuoksukengät (Salomon S-Lab Sense). Kyseessä on kuulemma ensimmäinen pari Suomessa. Kengät painaa vain 190 grammaa eli pitäisi sopia sprinttisuunnistukseen hyvin. Täytyy heti tänään ottaa vähän koeajoa näihin uusiin tulokkaisiin. Onneksi lähetti toi kengät suoraan tänne työpaikalle, niin voi heti juosta niillä kotiin, eikä tarvitse odottaa huomiseen.

Tiedote: uusi valmennusyhteistyö julki

Eilen TV-kovaa töistä kotiin juostessa Koivukylän seutuvilla natiivi puistojen mies kannusti "Vauhtia lisää!". Paikallisella Vantaan radanvarsilähiöiden möreällä puheparrella huudettuna tuo kuulosti todella hienolta. Mutta hän oli niin oikeassa. Vauhti oli liian hiljainen. Liekö  puistonpenkkivalmentajan ohjeen ansiota, että tänä aamuna flunssan jäljiltä koholla olleet juoksusykkeet olivat tippuneet yhdessä yössä 10 napsua. Toisaalta vanha faktahan on se, että vaivoihin ja kolotuksiin auttaa TV-kova juoksu. Puistonpenkkikoutsit ovat Korsossa ja muissa radanvarren onnellisissa kylissä ennenkin auliisti jakaneet valmennustietouttaan. Näissä ohjeissa on aina piillyt totuuden siemen tai kenties jopa ituja.

Treenit on ihmisen parasta aikaa.

Lasten suusta kuultua

Harjoittelu se on mikä kannattaa. Roosa tokaisi kiipeilytelineellä roikkuessaan: "Vahvistan käsiä, että jaksan nostaa taloja".

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Ei ole häävit lenkkipolut

"Ei ole häävit lenkkipolut" - suunnilleen näillä sanoilla kuvaili Eurosportin selostaja kenialaisten lenkkireittejä, kun Lontoon maratonin tv-lähetyksessä näytettiin Kenian poikien haastatteluita Itenistä Keniasta. Vaikeahan sitä on lenkkeillä mäkisillä poluilla ja hiekkateillä - vieläpä yli 2000 korkeudella merenpinnasta. Yritä nyt siellä harrastaa kestävyysjuoksua. Asfalttia ei näkynyt missään. Monet Euroopan kestävyysjuoksu- ja suunnistushuiput käyvät talvisin sankoin joukoin Keniassa leireilemässä ja voivottelemassa niitä kehnoja lenkkipolkuja, joilla Kenian lenkkikansa joutuu tallustamaan. Miten kovia ne olisivatkaan, jos kylästä löytyisi tasaista ja kovaa asfaltoitua pyörätietä lenkkareiden syötäväksi.

maanantai 16. huhtikuuta 2012

SportElite Muukkosen manageriksi

Uusinta uutta suunnistuksessa on hankkia itselleen ihan oikea manageri. Minäkin tiedustelin, ottaisiko keravalaislähtöisten Seppälän sisarusten perustama SportElite -yritys minut talliinsa. He kelpuuttivat kuin kelpuuttivatkin tällaisen varttuneemman urheilijan siipiensä suojaan. Olisikohan myönteiseen suhtautumiseen vaikuttanut se, että en ole kertaakaan etuillut heidän äitiään kauppajonossa Keravalla. Metsäsuunnistajista listoilta löytyi aiemmin vain Anni-Maija Fincke. Minun urheilijaprofiilini löytyy linkistä http://www.sportelite.fi/index.php?node_id=19219.

SporEliten uutisessa (http://www.sportelite.fi/index.php?node_id=19249) yhteistyön alkamista on minun tavoitteeni näköjään asetettu koviksi. No, se mikä on painettua sanaa, on painettua sanaa. Minun pitää siis näillä näkymin tähdätä MM-kultaan. Kelpaakohan viikko sitten saavuttamani veteraanien MM-kullat? Tietenkin yleisen sarjan MM-kullat on arvokkaampia ja ymmärtääkseni vähän vaikeampia saavuttaa. Täytyy siis parantua tästä flunssasta, saada nilkka kuntoon ja alkaa harjoittelemaan. EM-katsastuksetkin pukkaa kohta päälle ja olisi hyvä päästä juoksemaan kovaa ennen niitä. Ootellaan, sano palokunnan hevonen.

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Kisaraportti: veteraanien MM-hallit, puolimaraton

Veteraanien halli-MM:ien puolimaratonilta tuliaiseksi tuli hopeamitali (ja joukkuekulta) ajalla 1:09:25 reilu puoli minuuttia M35-sarjan voittajaa hitaampana. Nelikymppisten voittaja paineli 1:08:14.

Maimoselle kiitos kuvan lähettämisestä

perjantai 6. huhtikuuta 2012

Kisaraportti: veteraanien MM-hallit 3000 m

Tämä kisaraportti on lyhyt - aivan niin kuin kisanikin. Lähtölaukauksen kajahdettua tuli vähän tönimistä ja ruuhkaa. Järjestäjät olivat halunneet juoksuttaa kaikki 16 miestä yhdessä erässä. Kapealle kallistetulle 200 metrin radalle se oli vähän liikaa. Muutama kilpailija taisi kaatua eteeni ja joku makasi maassa ketarat kohti taivasta. Juoksin suoraan hänen piikkarinsa piikkeihin, jotka repivät vähän haavoja ja naarmuja molempiin reisiin ja sääriin. Kisani oli ohi jo 20 metrin juoksun jälkeen. Kävin ompeluttamassa parit tikit ensiavussa ja suuntasin suoraan matkakeskukseen hampurilaiselle. Lääkäri kertoili parsineensa useasti kasaan myös Vaajakosken Terän miehiä. Samalla hän siinä jutustellessaan tokaisi, että näkisi ommella tikit paremmin, jos ei olisi unohtanut silmälasejaan toiseen ensiapupisteeseen.

Sunnuntaina on uusi yritys. Silloin matkana siis 21 km ja siihen yksi satainen metri päälle. Käytävänvarsihuhujen mukaan Kerot eivät tulisi viivalle.

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Kisaraportti: veteraanien halli-MM, 8 km maastojuoksu, 3.4.2011

Tiistaina, kun muut suunnistajat juoksivat Pirkkolassa testijuoksua, minä suuntasin junalla Jyväskylään. Tällä viikolla Jyväskylässä kisataan veteraanien MM-hallikilpailut ja minä aloitin kisaurakkani 8 km maastojuoksulla. Tuloksena vetskujen maailmanmestaruus. Ei siis tarvinnut tällä kertaa lasten itkeä iltapalapöydässä sen takia, että isä olisi jäänyt ilman mitalia. Näinkin on joskus käynyt, kun lapset ovat kuulleet isän jääneen neljänneksi. Nyt tuli onneksi yhdellä juoksulla kaksi kultaa (henk.koht. ja joukkue) eli Roosa ja Topias saavat molemmat oman mitalinsa.

Minä ja nelikymppisten voittaja (Kuva Hevoskuuri)