lauantai 11. tammikuuta 2014

Kauden kotimainen kärkiaika

Tämän päiväinen voitto Aktiacupissa toi uuden aluevaltauksen vaikka aikani ei ollutkaan ihan sellainen kuin olin toivonut. Ajalla 31:59 kiilattiin tämän vuoden kauden kotimaiseksi tilastokärjeksi Suomessa hetkeksi aikaa. Ainakin, jos on Hevoskuuria ja SUL:ia uskominen (>> Hevoskuurin juttu, >> SUL:n uutinen). Eletäänhän jo tammikuun yhdennettätoista päivää ka kuten SUL uutisoi vuotta on jäljellä vielä 50 viikkoa. Kukaan tosijuoksija ei ole tainnut vielä juosta vuodenvaihteen jälkeen maantiekymppiä missään Välimeren lämmössä tuota kovempaa? Tilastot korjaantuvat varmasti tuota pikaa, kun suomalaiset kestävyysjuoksijat pääsevät kilpailuiden makuun.

1 km

tiistai 7. tammikuuta 2014

Lukijakilpailu takana, elämä edessä

http://www.nonamesport.com/fi/

Vuoden vaihtuessa päättyi tämän blogin kilometrikilpailu 2013, missä ratkottiin vähäjärkisimmän juoksijan titteli. Kilpailun ideana oli katsoa kuka kerää eniten juoksukilometrejä yhdessä viikossa. Suurimman saaliin naarasi keminmaalainen Marko Vapa. Hän keräsi 281 km. Minä jäin karvaasti toiseksi lukemin 270 km. Tuntemattomuudesta pronssipallille itsensä kiilasi Joni Söderman tuloksella 258 km. Myös Aapo Leskinen pääsi yli 200 rajapyykin (210 km). Voittaja Marko Vapa ilahtui kuultuaan voittonsa varmistumisesta ja Nonamen lahjoittamista tuotepalkinnoista.
- "Nyt voin käydä kaksi kertaa päivässä lenkillä, kun saan toisenkin lenkkitakin, Marko sanaili voiton hetkillä."

Nyt Keminmaalla nähdään tuttu hahmo harjoittelemassa, mutta vanhan Suunta 2000:n tuulipuvun sijaan välillä myös Nonamen uudessa takissa ja Nonamen kompressiosukat jalassa. Onneksi olkoon kaikille kilpailuun osallistuneille lahopäille ja erityisesti voittaja Markolle. Vaikka vastaavaa kilpailua toivottiin myös vuodelle 2014, niin täytyy kuitenkin miettiä onko siinä hulluudessa mitään järkeä. Toisaalta kukaan kilpailijoista ei vielä päässyt 300 kilometrin rajan yli eli parannettavaa vielä jäi.