maanantai 23. tammikuuta 2012

Keravan äänestystulos mitätöidään

Keravan keskusvaalilauta kuuluu siihen joukkoon, joilla tapahtui pieni muotovirhe eilisissä presidentinvaaleissa. Iltalehti uutisoi Hämeenlinnan omintakeisesta vaalikäytännöstä, jossa kaikilta äänestäjiltä ei tarkistettu henkilöllisyyttä. Näin kävi myös Keravalla. Minä sain vaalilipukkeen käteeni ja pudotettua sen vaaliuurnaan ilman, että henkilöllisyyttäni tarkistettiin missään vaiheessa. Vähän aikaa minä ihmettelin, että koska ne minun paperini tarkistavat, mutta näin ei tapahtunut missään vaiheessa. Ymmärrän kyllä, että joskus pöydän takana saattaa istua tuttu henkilö, joka tunnistaa äänestäjän, mutta nyt ei ollut kyse edes siitä. Viime vuonna, kun äänestimme vielä Savion alueella, pöydän takana päivysti Honkasalon Ossi. Nyt Kanniston alueella henkilökunta oli täysin tuntematonta. Pitäisikö Keravan äänestystulokset siis mitätöidä tämän pienen muotovirheen takia?
"Vaalilainsäädännön valmistelusta sekä vaalijärjestelmästä vastaavan oikeusministeriön neuvottelevalla virkamiehellä, vaalijohtaja Arto Jääskeläisellä, on selkeä kanta asiaan.
- Vaalilautakunta toimii siellä väärin, jos henkilöllisyystodistusta ei kysytä.
Jääskeläisen mukaan ohjeet ovat selkeät: äänestyslippua ei saa antaa, jos äänestäjä ei näytä henkilöllisyystodistusta." - Iltalehti 23.1.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti