maanantai 17. syyskuuta 2012

Tutkimus: Telakkamiehillä raskaat työolot

Juoksutauko on aiheuttanut jo pahoja vieroitusoireita. Pyörälenkeillä katselen koko ajan polkuja sillä silmällä. Mittailen katseellani mihin asettaisin askeleeni, jos olisin nyt juoksemassa. Minkä juurten välistä ponnistaisin ja miten väistäisin oikealla olevaa koivun vesaa. Lisäksi öiset unet ovat täynnä juoksua ja juoksua ja juoksua... Viime yönä juoksin unessani yksin harjoituksissa 3000 metrin esteet aikaan 8:22 ja osia. Aiemmin olin juossut unessani 800 metrin kilpailun rennosti aikaan 1:41 ja voitin selvästi Niclas Sandelssin, jolla oli vähän tahmeampi päivä. Monet sanovat etteivät pääse noihin aikoihin edes unissaan, mutta minullepa se on unissani helppoa kuin heinänteko. En tosin tiedä miten heinää tehdään. Eräs radioon soittanut maaseudun kanta-asukas moitti tuimaan sävyyn: "Miksi te kaupunkilaiset aina viljelette tuota sanontaa vaikkette edes tiedä mitään heinänteosta. Ei se ole niin helppoa kuin te luulette!"Huomenna tiistaina kiipeän leikkauspöydälle ja sitten parin päivän päästä rupean matkimaan neljän vuoden takaista harjoitusohjelmaani:

Mon 22.9. Kantapään tuunaus
Tue 23.9. Lepo
Wed 24.9. Lepo
Thu 25.9. Lepo
Fri 26.9. Mummokuntopiiri 0:45
Sat 27.9. Aamulla mummokuntopiiri 1:00, illalla mummokuntopiiri    0:45
Sun 28.9. Iltapäivällä mummokuntopiiri 0:55
Mon 29.9. Soutaen Kiinaan 0:35
Tue 30.9. Soutaen Irlantiin 0:50
Wed 1.10. Aamulla mummokuntopiiri + soutaen Puuhalaan 1:00 + 0:15, illalla soutaen Irlantiin Dubliniin 1:00
Thu 2.10. Aamulla soutaen New Yorkiin 1:00, illalla lyhyt soutu + mummokuntopiiri 0:10 + 0:40   
Fri 3.10. Aamulla soutaen New Yorkin kautta Keskimaahan    1:15, illalla taas soutan Keskimaahan 0:50
Sat 4.10. Aamulla lyhyt soutu + kuntopiiri 0:15 + 1:15, illlalla soutaen jälleen Keskimaahan 1:00
Sun 5.10. Aamulla soutaen Los Angelesiin 1:00, illalla soutaen Keskimaahan 0:30


Residenssimme länsisiiven oleskelutilaan on pykätty pienimuotoinen kuntosali. Rintarinnan ovat soutulaite, kuntopyörä ja cross traineri. Ensin aloitan soutamaan. Sitten varmaankin jossain vaiheessa lisään lajirepertuaariin kuntopyöräilyn ja huipentumana cross trainerin. Suurimmat odotukset minulla on cross trainerin käytöstä, koska neljä vuotta sitten vastaavassa tilanteessa korvaavat harjoitteet olivat tehoiltaan liian keveitä. En saanut vesijuoksussa, pyöräilyssä ja kävelylenkeillä sykettä riittävän korkealle. Lisäksi toivon, että en tällä kertaa astu lasten rakennuspalikan päälle juuri, kun on saanut taas luvan juosta.

Tavoitteet 2013

Kuluneen kauden konttailut ovat selkiyttäneet tavoitteenasetteluani kaudelle 2013. Suunnittelin aloittavani heti keväällä voittamalla kaikki suunnistuskilpailut oli matka sitten sprintti, keskimatka tai pitkä matka. Keskikesällä putki katkeaa ja lipeän pari kertaa toiseksi tai kolmanneksi, kunnes taas syksyllä jatkan voittojen tiellä voittamalla kaikki suunnistuskisat. Yksinkertaisimmat suunnitelmat luulisi olevan helpoimmat toteuttaa.

Lasten suusta kuultua

Roosa 4v kuunteli juttuja isin tulevasta jalkaleikkauksesta: "Sitten, kun sinun jalka on taas terve, juokset kovaa. Juokset tosi kovaa. Juokset kovempaa kuin äiti ja Minna Kauppi".

Ja toisessa yhteydessä, kun seurattiin äidin väliaikoja 35-sarjan SM-keskimatkalta: "Minna Kauppi on minun suosikki". Sorry mom.

4 kommenttia:

 1. "Toisin kuin muilla ikäisilläni, Vuokatti ei ole yksi ja ainoa tavoite. Minun urani jatkuu vielä Vuokatin kisojen jälkeenkin, kommentoi Muukkonen Hevoskuurille."

  Pitäisikö sittenkin olla, että "osalla ikäisistäni". En usko, että olet niin ainutlaatuinen kuin kommenttiesi perusteella itse luulet olevasi.

  VastaaPoista
 2. Jokainen meistä on ainutlaatuinen. Määritelköön kukin ainutlaatuisuudensa itse!! Muukkonen RULES! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ainakaan ole ainutlaatuinen.
   "I'm really an unique lamb! Baaah!"

   Poista
 3. Eka kommentoija on oikeassa. Täytyy olla tarkkaavaisempi mitä sanamuotoja haastatteluissa käyttää. :)

  VastaaPoista