perjantai 1. kesäkuuta 2012

Pääasia, että nimi on oikein kirjoitettu

Urheilussa uutiskynnyksen ylitys on tärkeämpää kuin hyvä tulos ;-)Keskeytyksen päättyneen SM-erikoispitkien jälkeen lopputuloksella ei ollut enää niin suurta merkitystä, kun tärkein toteutui eli nimi lehdessä ja vieläpä oikein kirjoitettuna. Sanomalehti Ilkka uutisoi viikonlopun jälkeen:
".... Kisojen suursuosikki Petteri Muukkonen joutui keskeyttämään vain viisi kilometriä ennen maalia koivun siitepölyallergian vuoksi.
Naisten mestariksi suunnisti Paraisten Yvonne Gunell." ILKKA
Ei varmaan tarvitse alleviivata, että Ilkka kiteyttää napakasti samaan hengenvetoon myös naisten sarjan tapahtumat. Sain viikonlopun jälkeen nimeni jopa Ilta-Lehden urheilusivuille, mikä on ollut aiemmin urallani todella harvinaista. Liekö näin päässyt käymään kerran tai korkeintaan kaksi, joista toinenkin liityi syövän toteamiseen eikä urheilumenestykseen.

SM-erikoispitkien uutisoinnissa ehdottomia suosikkejani ovat ensiksi Suunnistusliiton uutisointi ja toiseksi raportti Kalevan Rastin sivuilla, mitkä suorasti ja kursailematta kiteyttävät SM-erikoispitkien pelin hengen. On hienoa, että suunnistuksen SM-valikoimasta löytyy tällainen pitkä kilpailu, joka kestää yli 2½ tuntia. Varsinkin, kun nykyään keskimatka eli reilun puolen tunnin rypistys on kilpailukalenterin yleisin kilpailumuoto.
"Kahtena edellisenä vuotena erikoispitkän matkan voiton ottanut Petteri Muukkonen johti nytkin kisaa ylivoimaisesti. Hän kuitenkin joutui keskeyttämään rastin 34 jälkeen, kun fysiikka petti." SSL

 "Miehet urakoivat 28,2 km ja kisaan ennakkosuosikkina lähtenyt viime vuoden voittaja Vehkalahden Veikkojen Petteri Muukkonen joutui toteamaan matkan liian pitkäksi. Muukkonen keskeytti kilpailun kärkipaikalta, kun liian kova alkuvauhti kostautui." Kalevan Rasti
Urheilu on hieno asia, mutta pääasia, että nimi on oikein kirjoitettu.

2 kommenttia: