keskiviikko 19. elokuuta 2015

Kolme päivää MM-rogainingiin


Päiviä on jäljellä saman verran kuin entisellä lihanleikkaajalla sormia. Lauantaina puolelta päivin starttaa 24 tunnin rupeama rastien etsintää pitkin poikin Saariselkää ja Kiilopäätä. Edessä on uusi territorio eli 24 h suunnistuksen MM-kilpailut. Nyt vähän hirvittää, mutta maaliin päästään vaikka kävellen.

Kilpailu on joukkuekilpailu, ja joukkueessa pitää olla vähintään 2 jäsentä. Epäonnen ja sairasteluiden takia parin löytyminen meni viime hetkille, mutta pohjoisesta ja hiihtosuunnistusmaajoukkueesta löytyi riittävän hullu mies lähtemään mukaan. Hannu-Pekka Pukema ei kauaa tarvinnut miettimisaikaa, kun arvontakoneen nuoli osui hänen kohdalleen.

Kilpailusta on tarjolla GPS-seuranta, mutta kansainvälisen lajiliiton sääntöjen mukaan vasta kilpailun jälkeen replay:nä. Kilpailussa on kyse siitä, että ensin kukin joukkue suunnittelee reittinsä ja mitä rasteja kiertää missäkin järjestyksessä. GPS-seurannasta pääsee näkemään kärkijoukkueiden reitit ja suunnitelmat sunnuntaina puolen päivän jälkeen.

MM-rogainingin sivut:
wrc2015.rogaining.fi/

6 kommenttia:

 1. Tämä olisi ollut mielenkiintoinen online seurattava. Olisi myös mielenkiintoista kuulla millaisella valmistautumisella, roolituksella ja taktiikalla joukkue lähtee kisassa liikkeelle? Aiemmissa MM-kisoissa kärkijoukkueet ovat vaihtelevasti joko olleet koko ajan liikeella tai pitäneet lyhyitä lepotaukoa etenkin pimeän aikaan. Ja ratkaisevat pisteet on yleensä kerätty tai hävitty kisan viimeisen parin tunnin aikana. Tämänkertaisen kisan alueellahan on myös paljon laavuja ja tupia, joita voi hyvin hyödyntää kisanaikaiseen huoltoon. Olettaisin, että suomalaisjoukkueet saavat etua ja henkistä yliotetta tutuista maisemista ja olosuhteista. Sääennuste lupaa hyvää viikonlopuksi, vaikka yöllä voi olla jo turhan viileä. Tämä on jo varmaan tuttu, mutta ohessa linkki viimevuoden Dakotan kisan voittajan (Eestiläiset Eensaren veljekset) kertomukseen kisan kulusta
  http://tpmv.blogspot.fi/2014/09/rogaining-world-championships-2014_14.html
  Onnea ja menestystä team Kuntokeskus Huipulle.

  VastaaPoista
 2. Taktiikkaa ei paljasteta etukäteen. :)

  VastaaPoista
 3. Imeytynyt energia, jalkojen hiertymät ja krampit. Siinä tärkeimmät karikot. T: Viime vuosituhannella mukana.

  VastaaPoista
 4. Voittajajoukkue etenee ehkä 140-160 km vrk aikana Saariselän tyyppisissä maastoissa, nousumetreistä riippuen? Maltti saattaa olla valttia noinkin pitkässä matkanteossa. Lähtökohtaisesti vaikea ellei mahdoton yhtälö huippusuunnistajien toteuttaa :)

  VastaaPoista
 5. Onneksi olkoon. Maailmanmestaruus kotiin. Mikä se teidän taktiikka sitten olikin, niin hyvin toimi. Huippuveto.

  VastaaPoista
 6. Onnea! Nyt kun ei tarvii pariin päivään lenkkeillä, niin on hyvä aika tehdä kattava matkakertomus kiitos :)

  VastaaPoista