maanantai 8. kesäkuuta 2015

Leimaus-leiri 2015

En ollut ikinä ennen käynyt lapsille ja nuorille suunnatulla suunnistuksen Leimaus-leirillä. Nyt siihen tarjoutui mahdollisuus, koska Topias on jo varttunut siihen ikään, että hän halusi osallistua Savonlinnan Leimaus-leirille. Minun onnekseni huoltajat ja ohjaajat saavat myös suunnistaa leirin harjoituksia. Harjoitukset olivat ihan mukavia ja savolainen maasto raskasta.

Topias Leimaus-leirin leiriviestissä

Nuorten leiriläisten suunnatessa viimeisenä iltana leiridiskoon minä kiristin addujen nauhat kireälle ja lähdin nautiskelemaan päivän kolmannen treenin eli iltalenkin pariin. Juoksin iltalenkiksi Tanhuvaaran opiston 13 km latupohjan ympäri. Reitti oli mukavan kumpuilevaa, mutkitteli savo-karjalaisen metsän siimeksessä, ja ilma oli sateen raikastamaa. Tämä oli kesäloman paras iltalenkki tähän mennessä.

Minna Kaupin patsaalla Vääksyssä

Leimaus-leiriltä ajoimme lähes suoraan Tampereelle Grano-gamesiin. Matkalla otimme Roosan kyytiin omalta kalastuslomaltaan, ja pysähdyimme Vääksyssä ihailemaan Minna Kaupin patsasta. Tampereen Grano-gamesissa lapset juoksivat kaikki päivät, ja minun piti juosta lauantain keskimatka ja sunnuntain pitkämatka. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä vietin lähes koko yön kuitenkin pesuvadin äärellä oksennellen. Näin ollen Jukola-kenraaliharjoitus jäi yhden keskimatkan kisan mittaiseksi.

Seuraavat tavoitteet ovat Jukolan-viestissä ja kesä-heinäkuun katsastuskisoissa. Täytyy yrittää saada uppoava laiva nousemaan taas kohden pintaa. Lisäksi minun pitää pidentää juoksulenkkejä, että jaksan elokuussa Saariselällä suunnistaa vuorokauden ympäri. Näihin tunnelmiin ja näkymiin täältä Keravalta.

1 kommentti:

  1. Onhan tuo Leimaus-leiri aivan huikee tapahtuma nuorille johon liiton kannattaa tosissaan satsata jatkossakin ja hienoa on myös se, että vanhemmatkin viihtyvät ja saavat vaihtelua arkiseen aherrukseen vaikkapa juuri tuollaisen loma-viikon muodossa. Toisaalta mitkä ovat Jukola-odotukset? VeVe painii raskaassa keskisarjassa ja yllätykset noinkin hienossa maastossa saattavat toteutua jälleen? Kärkisijojen osalta saattaa tapahtua myös sellainen yllätys, että rakas kilpakumppani naapurimaasta kahmii osansa?

    VastaaPoista