maanantai 23. joulukuuta 2013

Kilometrikisa päättyi keskeytykseen

Niinhän siinä kävi, että jalat eivät kestäneet loppuun asti. Torstaina juostun puolimaratonin mittaisen TV-reippaan jälkeen oikea pohje meni jumiin. Kituuttelin vielä pari kolme päivää, mutta sunnuntaina piti heittämän pyyhe kehään. Väkisin olisin voinut köpötellä vielä puuttuvat 12 km, että olisin ohittanut Marko Vavan, mutta nyt jäin siis lukemiin 270 km per viikko. Sunnuntain pitkä lenkki jäi vaatimattoman mittaiseksi enkä myöskään juossut enää sunnuntain iltaverryttelyä.Sunnuntain luovuttamista lukuunottamatta viikko meni suunnitelmien mukaan. Sain juostua kolme TV-reipasta, pari semipitkää ja lisukkeena runsaasti pitkiä verryttelyitä. Juoksin vain yhden yli 30 kilometrin lenkin, jonka piti alunperin olla jopa 40-50 kilometrin mittainen, mutta jäi lyhyeksi. Iso osa kilometreistä kertyi 75 minuuttiin venytetyiltä aamu- ja iltaverryttelyiltä. Kilometrejä kertyi kustakin aina 15 kappaletta.

Nyt on tämä hulluus koettu. Lauantaina sanoin, että tämä saisi jäädä ainokaiseksi kokeiluksi, mutta sunnuntain keskeyttäminen ja 300 kilometrin haamurajasta jääminen jäivät vähän vielä kalvamaan takaraivoon. Tuo 300 km on mahdollista, mutta ei missään tapauksessa järkevää. Tärkeintä olisi päästä juoksemaan pehmeille hiekkareiteillä ja välttää asfalttia. Talvi, vaikkakin tällainen musta, ei ole optimaalinen yritykseen. Hiekkatiet ja polut olivat paikoin jäisiä ja vain asfalttitiet sulia.

Väliaikatilanne Kilometrikisassa  maanantaina 23.12.2013:
1. Marko Vapa 281
2. Petteri Muukkonen 270
3. Joni Söderman 258.64
4. Aapo Leskinen 210
5. Antti Toivanen 198.5
6. Timo Sild 166.7
Jos kukaan ei intoudu enää jouluviikolla hirmumenoon, juoksutakki ja lisäpalkinnot matkaavat Markolle. Vielä vähän aikaa jännitetään - ei sitä millainen ääni pukilla tänä vuonna on, vaan hyödyntääkö joku lahopää joululoman joutilaat päivät elämän tärkeimpään asiaan eli juoksemiseen. Joni Söderman vastaa kilometrikisan vakuuttavimmasta tulossarjasta. Monta viikkoa peräjälkeen 230-260 haarukkaan. Monet ovat todenneet juoksumääristäsi, että menepä herättelemään kilpailuviettiäsi ultrajuoksuihin. Välipalaksi käy napsimassa pari maratonia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti