maanantai 21. toukokuuta 2012

Meanwhile, in Sweden...

Maajoukkueen tavoitellessa menestystä EM-kisoissa Ruotsin Falunissa, minä pidin itselleni köyhän miehen EM-kisat Pirkanmaalla (keskiviikosta sunnuntaihin). Kuten oikeissa arvokisoissakin, juoksin ensin keskimatkan karsinnan. Ajomatkalla anoppilaan pysähdyttiin iltarasteille Pälkäneelle, jossa juoksin kovan suunnistusharjoituksen reiluun puoleen tuntiin. Maastotkin ovat Falunissa ja Pälkäneellä kuin kaksi marjaa, joten köyhän miehen EM:t eivät ainakaan jää maastojen puolesta alakynteen.

Oikeat EM-kisat Ruotsissa
Köyhän miehen EM-kisat
Tulokset (köyhän miehen EM-kisat), keskimatkan karsinta:
A-Rata  5,2 km
1. Petteri Muukkonen 31.38

Seuraavan päivän finaali näissä köyhän miehen EM-kisoissa oli Tampereen Yrityksen ja Pirkkalan Hiihtäjien perinteisillä Helarasteilla. Olin suunnistanut Kisapirtin maastossa kerran aikaisemmin iltarasteilla eli tiesin suunnilleen mitä tuleman pitää. Silti isojen ja pienten kivien sekamelska aiheutti vähän harmaita hiuksia. Maastossa on niin runsaasti kiviä, että niitä kaikkia ei millään kannata ottaa kartalle mukaan. Helarastien kisakartan olen jo ehtinyt kadottamaan, mutta julkaisen sen sitten, kun se löytyy.

Tulokset (köyhän miehen EM-kisat), keskimatkan finaali:
1. Petteri Muukkonen VeVe 31.49       
2. Jouni Mähönen   TP  33.25 +1.36 
3. Severi Kymäläinen TP  33.54 +2.05 

Perjantain välipäivän jälkeen oli edessä köyhän miehen EM-kisojen normaalimatkan kilpailu suoraan finaalina ilman karsintaa. Juoksin lauantaina aikaisin aamukahdeksalta VK-vauhtisen suunnistusharjoituksen oikeiden EM-kisojen tyyppimaastossa Julkujärvellä. Ainoana osanottajana nappasin voiton köyhän miehen EM-kisojen normaalimatkalta noin tunnin suorituksella.

Köyhän miehen normaalimatka Julkujärvellä EM:ien tyyppimaastossa
Välittömästi edellisen kisasuorituksen jälkeen suuntasin kiesin ajovalot kohti Särkänniemeä ja köyhän miehen EM:ien sprinttikisaa. Juoksin Topiaksen saattajana ja perässäseuraajana Koo-Vee:n järjestämissä vain lapsille tarkoitetuissa Särkänniemisuunnistustuksissa. Särkänniemen sprinttikartta on kinkkinen, mutta löysimme poikien seitsenvuotisten radan kaikki rastit vaivattomasti.

Särkäniemen sprinttimaastoa
Kuten oikeissakin EM-kisoissa Ruotsissa, myös omissa köyhän miehen EM:issäni juostiin sunnuntaina viesti. Yksin viestiä on vähän vaikea juosta, mutta sunnuntaiaamun kova 3 x 6 min vetoharjoitus Mäyrävuoressa sai luvan kelvata. Puhaltelin vaihtopuomilla osuuksien välillä viiden minuutin palautuksen ja sitten suuntasin taas uudelle viestiosuudelle. Osuusjako ja joukkueen valinta osuivat nappiin, koska ensimmäisen osuuden juoksija oli hitain ja ankkuri puolestaan kellotti kovimman osuusajan.Kummeli: Meanwhile in Sweden...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti