perjantai 16. tammikuuta 2015

Winter Trail Run Cup

Trail runit kasvattavat suosiotaan. Nyt trail running rantautuu myös Keravan Alpeille eli Keinukallion vuorijonolle lauantaina 24.1.2015. Suunnittelin eilen seuraavan osakilpailun reittiä ja siitä tulee hauska. Lähtöviivalle asettuvien trailrunnaajien edessä tulee kohoamaan jylhänä Keinukallion vuoriston korkein huippu Mt. Keinukallio. Se kohoaa latumajan basecampista jopa 50 metrin korkeuteen. Selvällä säällä tarkkasilmäinen voi erottaa Mt. Keinukallion majesteettisen huipun kaukana korkeuksissa. Kilpailun ensimmäisen 500 metrin matkalla nousua kertyy jo heti kättelyssä tuo 50 m, kun juoksureitti kapuaa korkeimmalle huipulle.
Huiputuksen jälkeen juoksijat ylittävät hiihtoladun lautoja pitkin rikkomatta hiihtouraa. Sitten reitti sukeltaa Koukkukallion metsiin seuraten aluksi vanhaa metsäladun pohjaa kolmeen kilometriin asti. Sen jälkeen palataan kohti pohjoista Koukkukallion polkuja pitkin. Koukkukalliolla tulee vielä yksi kiva nousu lisää. Kympin juoksijat juoksevat metsässä kaksi kierrosta, mutta vitosen juoksijat vain yhden. Kummankin matkan juoksijat kurvaavat lopuksi kohti maalia, ja juuri ennen pelastavaa maaliviivaa noustaan Keinukallion huipulle vielä viimeisen kerran.

Yritämme talloa lumiseen metsään juostavaa uraa. SK Uusi aikoo pitää ennen kilpailua pitkän yhteislenkin, jonka aikana kierretään Trail Runin reittiä ympäri ja avataan uraa. Tervetuloa valloittamaan pelätty Mt. Keinukallio.

Lisätietoja Winte Trail Run Cupista löydät osoitteesta

Seuraavat osakilpailut ovat:
La 24.1. Keinukallio, Keinukalliontie 123, Kerava
La 28.2 Tuusulan Vaunukangas, Vaunukankaantie 3, Tuusula
La 28.3.
Keupirtti, Talmantie 56, Kerava
Lähtö on aina 11.00

Reittikartta

2 kommenttia:

  1. Mahtava reitti. Saattaa tosin mulla mennä välillä kävelyksi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Oli todella mukavaa. Pöpperölumi ja koppurajää lisäsivät haastetta. Oma kisa meni loistavasti ja 36 min kohdalla totesin, että nyt kulkee.

    VastaaPoista