tiistai 13. marraskuuta 2012

Eka kerta

" Mitä mun oikein pitäisi tehdä ja miten olla? Entä jos sattuu? " - mll.fi

Moni miettii, voiko ensimmäinen kerta sattua. On luonnollista, että uudet asiat mietityttävät. Oikea aika ekalle kerralle on vasta silloin, kun on varma, että todella haluaa kokea sen ja ymmärtää, mitä tekee. Kukaan ei voi sanoa oikeaa ikää sen aloittamiselle, mutta yleensä odottaminen kannattaa. Oikea hetki on sitten kun nuori on sisäistänyt, että juokseminen on erittäin arvokas asia, jonka kanssa ei kannata kiirehtiä. Päätöstä ei kannata tehdä hetken mielijohteesta, vaan on hyvä, jos on jo pidempään tuntenut olevansa valmis. Nuori voi myös huomata, ettei sittenkään halua kokea ensimmäistä kertaa juuri nyt, vaikka asiasta olisi keskusteltukin.Yleensä ensimmäinen kerta ei kuitenkaan mene niin kuin elokuvissa – se ei tapahdu kartanolinnassa eikä taustalla soi viulumusiikki. Jos huomaa, että eka kerta meni aivan mönkään, ei siitä kannata soimata itseään.

Vaikka olinkin muutamia kertoja tehnyt epävarmoja lyhyitä kokeiluita, tänään yritin virallisesti juosta ekaa kertaa oikean juoksulenkin eli vähintään 15 minuuttia. Ei soljunut ihan samaan malliin kuin elokuvissa. Meni enemminkin niin kuin Korson ostarilla on asioiden tapana mennä. Juoksu tuntui todella pahalta: jalat läpsyttivät läps läps läps, askel oli normaaliakin matalampi ja vauhti siis niinq todella hiljanen. Onneksi kevääseen on aikaa.

Ennen ekaa kertaa

Viikot ovat vierineet urheilun puitteissa itseään toistavalla kaavalla. Olen pyöräillyt, soutanut ja muutaman kerran vesijuossutkin. Cross-trainerin päälle nousin jokunen aika sitten. Aiemmin uhoin, että en aio vesijuosta kuin pari-kolme kertaa. Ostin kuitenkin kymmenen kerran kortin uimahalliin. Jos en olisi tätä tehnyt, en olisi kuudennella vesijuoksukerralla nähnyt hallilla Emilia Pikkaraista livenä. Vesijuoksu sujuu nyt paljon paremmin kuin aiemman leikkauksen jälkeen, mikä johtuu vain ja ainoastaan siitä, että Tikkurilassa on 50 metrin allas. Kaksvitonen on selvästi lyhyempi kuin viiskypänen.

Juoksutauon alkuaikoina näin jatkuvasti juoksuaiheisia unia. Todella hälyttävää oli se, että ne vaihtuivat ajan kuluessa pyöräilyuniin. Se lienee merkki siitä, että pyöräilyä on tullut jo liikaa.Oli siis jo korkea aika aloittaa siirtyminen takaisin juoksun pariin. Eka kerta on nyt korkattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti