sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Ei mitään uutta - peruskuntokausi jatkuu

Seurakaveri edustamaan Suomea Euroveisuissa

Hyvä Sjundeå IF! SIF:n uusin aluevaltaus on lähettää edustaja kilvoittelemaan Euroopan parhaan lauluesityksen tittelistä. Suomea edustaa Sjundeå IF:n käsipalloilija Pernilla Karlsson laulullaan Där jag blundar.Peruskuntokausi kääntyy lopuilleen

Kohta on talven peruskuntokausi lusittu. Pari viikkoa vielä ja sitten napsautetaan kansiosta esiin ohjelmat kilpailukauteen valmistavalle kaudelle. Aika paljon kovista harjoituksista tulee huhtikuussa tehtyä harjoituskisoissa - sekä juoksu- että suunnistuskisoissa. Toivotaan, että vanhan kansan sanonta siitä, että kilpailut ovat parhaita harjoituksia, pitää paikkansa. Tarjolla on niin paljon hauskoja kisoja, että mistään ei malttaisi karsia. Kilpailemisen takia jää väliin jopa suunnistajien perinteinen kevään aloitus eli pitkän pääsiäisviikonlopun pääsiäisleiri. Olen käynyt keväisin pääsiäisleirillä niin monesti, että pitää palata aina kevääseen 1991, jolloin löytyy edellinen kevät ilman pääsiäisen suunnistusleiriä. Tuolloin edustin vielä kasvattajaseuraani Järvenpään Iskua, mikä osaltaan selittää miksi tuolloin en vielä harrastanut pääsiäisleirejä.

Uusinta uutta voimaharjoittelussa

Runsaslumiset talvet on näykynyt muutoksina varsinkin voimaharjoittelussa. Enkä tarkoita mitään Rockyn tyylistä kivireen vetämistä metrisessä hangessa, vaan Maailman vahvin mies -kisoista tuttua autontyöntöä. Tänä talvena on tullut aika runsaasti lenkkien lomassa tehtyä auton työntämistä. Autoja on juuttunut hankeen kiinni vähän kaikkialla. Lenkillä joutaa hyvin antamaan välillä työntöapua. Sen verran kuitenkin syke tippuu autontyönnössä, että nuivana miehenä sammutan sekuntaattorin siksi aikaa. Myös autontyönnössä nousujohteisuus on tärkeää - aloitin tammikuussa auttamalla keveitä mopoautoja. Nyt jaksan jo työntää jopa tuusulalaisen julkkismeteorologin auton hangesta ylös. Kehitystä on siis tapahtunut. Kesän koittaessa työnnän jo varmaan rekkoja ja busseja tai tangokuninkaallisten autoja. Jalkinevalinta on tässäkin lajissa tärkeää. Parhaat kengät varsinkin talvella ovat ilman muuta pitävät nappulakengät. Slikseillä ei pysty paljoa työntämään. Ammattilaiset käyttänee varmaankin piikkareita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti