torstai 22. joulukuuta 2011

Blogikauden avaus

Nyt on kaikki tekniikan ihmeet nähty täällä Keravalla. Minustakin tuli blogin kirjoittaja. Tai ei nyt ihan kaikkia nykymaailman hienouksia ole sentään vielä tänne Keravalle asti eksynyt. Se Facebook on vielä kokeilematta ja saattaa ehkä jäädäkin.
Antaa vaimon hoitaa se pesti. Hesalaisten vouhotuksia sanon minä. Juurihan minä hankin puhelimen, missä on monivärinen näyttö. Sillä voi lähettää tekstiviestejä, soittaa puheluita ja pelata discopeliä.

Nyt kuuluisi sanoa, että paljon on ehtinyt vettä virrata Tuusulanjoessa ennenkuin täällä Keravalla ehdittiin blogikauteen mukaan. Tällä kertaa sanonta on enemmän kuin oikeassa, koska Tuusulanjoki tulvi kohtalaisen isosti tällä viikolla, kts. Tuusulanjoen tulvatiedot.

Talven jännitysnäytelmät:

Tämä talvi on ollut jännitystä täynnä. Vuoroin on siis saanut jännittää tulviiko Tuusulanjoki talojen kivijalkaan asti ja pääseekö Keravanjoen vartta juosten työpaikan lounastunnin sählyyn. Forrest Gumbia lainaten: "Sitten alkoi sataa. Ja satoi, ja satoi, ja satoi...". Vuoroin on puolestaan saanut jännittää kenestä tuleekaan Suomeen seuraava Linnanjuhlien pääkättelijä. Iltapäivälehtien mukaan on hyvinkin jännää kenestä tulee seuraava juhlien emäntä - vai saadaanko peräti kaksi isäntää. Ja kuka ehdokkaista kantaa massissaan euroja ja kuka vielä markkoja. Ennen kaikkea on jännittävää, miten tuleva emäntä muuttaa tarjoiluja. Siinäpä sitä on pienelle äänestäjälle paljon pohdittavaa. Urheilijan kannattaa erityisen tarkkaan miettiä ketä äänestää, koska jos lenkkeily onnistuu talvella siihen malliin, että MM-kisoissa kaulaan pujotetaan kultainen mitali, täytyy pohtia ketä haluaa Linnassa kätellä ja kenen leipomia nisuja syödä. No, onneksi ei ole meikällä ihan lähellä sellaiset ongelmat. Mutta Suomen naisten viestijoukkueen kannattaa jo etukäteen miettiä asiaa, koska nyt tehty päätös vaikuttaa vielä kuuden vuoden päähän. Ja kaikkien Vuokatin koti MM:ssä menestyvien suomalaisten pitää nyt jo pohtia tulevaa Linnan kutsua.

Niinpä julistan käyntiin Suuren Presidentinvaalien Ennakkogallupin. Käy klikkaamassa omaa ehdokastasi vasemmassa yläkulmassa. Ja muistakaa, että Paavo Väyrynen on rehellinen mies Tuusulasta. Pave oli kerran meidän äitin perässä Hyrylän marketissa. Eikä kiilannut tai ohitellut yhtään. Ei yhtään. Lisäksi Väyrysten miniän valkosuklaaresepti on samaisten iltapäivälehtien mukaan kuulemma aivan loistava ja sitä olisi tarjolla Linnassa seuraavat kuusi vuotta. Vaikeita päätöksiä. Onneksi lenkillä on aikaa pohtia maailman suuria kysymyksiä.

Viime talvena tuli marraskuun puolivälissä maahan pysyvä lumi. Ja sitä oli heti kerralla puoli metriä. Tämän talven pysyvä lumi saadaan mitä luultavammin joulukuussa 2012. Samoihin aikoihin kuin meillä tehdään joulusiivous 2008. Ja minä kun olin suunnitellut juoksevani tänä talvena viikoittain lumihangessa. Joskus toiste sitten.

Lasten suusta kuultua:

Minä: "Huomenna pitää pakata autoon joululahjat, kun lähdetään joululomalle"
Topias 6v: "Mikset lähetä niitä Joulupukillle?"
Minä: "Eihän niitä kannata Joulupukille lähettää...?"
Topias: "Mutta miten Joulupukki aina saa ne lahjat, jotta se voi jakaa meille ne kaikki?"
Minä: "Me laitetaan ne yleensä säkissä odottamaan kuistille Pukin tuloa tai kuusen alle - Joulupukki sitten auttaa niiden jakamisessa. Muistatko, kun kirjassa luki, että Joulupukki tuo mukanaan kullekin lapselle vain 1-2 pakettia. Loput on sukulaisilta."
Topias: "Jaa."

Niksi-pirkka:

Näinä liukkaina aikoina lenkkarien alle pitää saada lisää pitoa. Vanhoista lenkkareistasi saat tuunattua kätevät nastalennakritlenkkarit irrottamalla pohjalliset ja ruuvaamalla sopivan määrä lättäpääruveja kengän läpi. Ja tietenkin sisältä ulossuuntaan. Aseta lopuksi pohjalliset takaisin paikalleen ja nastalenkkarisi ovat valmiit. Nastoja on kätevä vaihtaa niiden kuluessa liiaksi.
- Vanhan kansan konstit, Kesälahti 1921

3 kommenttia:

 1. Jatkoniksi: jos haluat parantaa päkiäaskellustasi, laita kantapäähän ruuvi tai pari osoittamaan ylöspäin. Yleensä ruuvivalmistajien valikoimista löytyy matalakantaruuveja alkaen 9.5 millisistä pidempiin. Kannattaa kuitenkin varoa ns. mustapassivoituja ruuveja sekä porakärkimalleja.

  VastaaPoista
 2. Jep toi on hyvä niksi. Nastoja vaan kantapään alle niin oppiipahan pitämän kannat ilmassa. Toimii myös akupunktiohoitona.
  -petteri

  VastaaPoista
 3. Tervehdys Keravalta!
  Hienoa Pettteri että olet rohkeasti lähtenyt sosiaaliseen mediaan mukaan, mielenkiintoista juttua on siis tarjolla. Ja pidät samalla yllä Kuninkaallisen Keravan mainetta mm. kattavista rantatonttialueista (nopeet kaupat) ja vielä odotellaan suitsutusta kimmoisista kuntoreiteistä ym. Kari

  VastaaPoista