perjantai 30. joulukuuta 2011

Aloittelijan virheitä

Blogit pitää olla mustia

Vihdoin, kun Interweb ja blogiaika saapui tänne Keravalle, niin väärin meni.
Suunnistusblogin pitää olla väriltään musta. Katsokaapa vaikka Antti Niemisen blogilistan Suunnistajien blogit ja kotisivut ja Tuomo Mäkelän linkkilistan tuomomakela.com/linkit suomalaisia suunnistusblogeja. Puolet niistä on mustia. Blogi ei ole mitään ilman mustaa taustaa. Jopa juoksija Miika Takalan blogi miikatakala.blogspot.com on musta. No, kaikkea ei voi osata edes tällainen biologi kuin minä. Joudumme siis edelleen elämään tässä osoitteessa valkoisen taustan kanssa.

Lukijapalautetta

Ensinnäkin anteeksipyyntö sinulle, joka olit kysynyt Googlelta vastausta hakutermille:
"Paljonko on matkaa lempäälän asemalta ideaparkiin"
Anteeksi, että sinut ohjattiin tälle sivulle. Pahoittelen. Vastaus hakuusi kuitenkin löytyi Google mapsin avulla. Matkaa tulee 6.5 km. Muista kääntyä Turuntieltä Katepalintielle ja edelleen heti Sarvikkaantielle ennen kuin etenet liian pitkälle kohti motarin ramppia. Jos olet autolla liikkeellä, se ei kuitenkaan haittaa. Myös motarin kautta pääsee, mutta matkaa tulee vähän lisää, kun pitää koukkia liittymistä parkkikselle. Koska tiedustelit kaikkitietävältä Googlelta etäisyyttä Lempäälän steissiltä, uskoisin sinun kaikesta huolimatta tulevan junalla eli jalkaisin. Lempäälässähän ei muistaakseni pureta autojunaa. Jos tulet pimeän aikaan, ota lamppu ja heijastinliivi mukaan, koska Sarvikkaantiellä ei ole katuvaloja. Piennar on kuitenkin leveä.

Kiitos kommentoijille. Karille ja kaikille Keravan rantatonteista kiinnostuneille tiedoksi, että ne menivät jo. En tarkoita, että ne olisivat mennee kaupaksi, vaan ne rantatontit ei ole enää siellä missä viime viikolla. Tämän viikon rantatontit on tarjolla vähän alempaa, kun Keravanjoen (se kuuluisa) pinta laski 1.5 metriä. Mikäli haluat Keravanjoen varrelta rantatontin, kannattaa siis olla nopea liikkeissään. Ensi viikolla taas lisää rantatontteja - sateen sattuessa ehkä jopa metsänreunasta asti.

Kysymykseen Keravan kimmoisista lenkkipoluista voisin puolestaan esitellä lyhyesti Top 500 places to see in Kerava before you die -listan. Satunnaisessa järjestyksessä aloitetaan siitä, mitä Kari ilmeisesti tarkoitti eli Pihkaniityn vanhaa kilpavitosta, joka on uusittu kansainvälisiin mittoihin eli 4600 metriseksi eli 2.86 mailiseksi. Itse juoksen vielä perinteitä kunnioittaen koko vanhaa 5 km kilpalatua. Siitä saa yhden loivan nousun lisää. Reitti on tyypillinen vanhan hyvän ajan latupohja eli todella mäkinen ja siksi ehdotonta eliittiä Top 500 -listalla. Mäkiset reitihän on lenkkeilyn tärkein asia. Reitin keskuspaikkana toimii Keravan Kisa-Veikkojen seuramaja. Enkä voi liikaa korostaa sanaa maja. KerKV taitaa olla meikäläisen ensimmäisiä seuroja, koska vajaa sata vuotta sitten osallistuin Kisa-Veikkojen liikuntakerhoon, joka oli kekseliäästi nimetty lyhyesti Ähinä-kerhoksi. Kerran erehdyin laittamaan kouluun päälle Ähinä-T-paidan. En tehnyt samaa virhettä toiste.  Pihkaniityn reittikartta löytyy kaupungin sivuilta Pihkaniityn reittikartta (pdf). Korkeusprofiilia ei tiedostossa ole, mutta alueen kiintorastikartoista (KeU) saa kuvan reitin mäkisyydestä: Kiintorastit - Kurkela (pdf), Kiintorastit - Kaleva (pdf) ja todellinen toinen helmi Top 500 places to see in Kerava before you die -listalta eli Kiintorastit - Tuomalansuo (pdf), vaikka valtaosa Tuomalansuosta onkin kuntarajan takana Tuusulan puolella. Tuomalansuohon palataan varmasti tuonnempana. Top 500 -listalla tulee olemaan hyvin korkealla sijoituksella muutama suoalue. Kiintorasteilla on metalliset tolpat ellei Keravan virkeä ja kekseliäs nuoriso ole niitä taas vääntänyt irti maasta.

Nimimerkille Yömies vastaan, että Lasten suusta kuultua -palstalle tulee jatkoa, jos jotain hyvää juttua tulee. Sitä odotellessa voisin muistella yhtä vanhaa tapausta kerran muinoin kaffepöydässä.

Lasten suusta kuultua

Muistaakseni se meni jotenkin näin. Arvatkaa kenestä on kyse. Vastaukset nimimerkillä "Ammattimies" osoitteeseen yomies.blogspot.com.

Keskustelua eri ammateista kahvipöydän ääressä.
Petteri: "Mikäs Mikon ammatti sitten on?"
Topias 3 tai 4 v: "Se suunnistaa. Yösuunnistaa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti