lauantai 11. tammikuuta 2014

Kauden kotimainen kärkiaika

Tämän päiväinen voitto Aktiacupissa toi uuden aluevaltauksen vaikka aikani ei ollutkaan ihan sellainen kuin olin toivonut. Ajalla 31:59 kiilattiin tämän vuoden kauden kotimaiseksi tilastokärjeksi Suomessa hetkeksi aikaa. Ainakin, jos on Hevoskuuria ja SUL:ia uskominen (>> Hevoskuurin juttu, >> SUL:n uutinen). Eletäänhän jo tammikuun yhdennettätoista päivää ka kuten SUL uutisoi vuotta on jäljellä vielä 50 viikkoa. Kukaan tosijuoksija ei ole tainnut vielä juosta vuodenvaihteen jälkeen maantiekymppiä missään Välimeren lämmössä tuota kovempaa? Tilastot korjaantuvat varmasti tuota pikaa, kun suomalaiset kestävyysjuoksijat pääsevät kilpailuiden makuun.

1 km
Aikani oli minulle pieni pettymys, koska odotin parannusta marraskuussa juoksemaani aikaan 31:37. Olosuhteet olivat tänään erinomaiset ja odottelin etukäteen toiveita juoksuvauhdin kehittymisestä. Onhan lenkkareita kuitenkin tullut ulkoilutettua taas kaksi kuukautta kauemmin. Vai hiihdinkö liikaa Ylläksellä ;).

Ehkä tämä tuloksen heikkeneminen on sitä luonnollista veteraanin hidastumista. Laskennallisesti -1 s/km/kk. Tasaisen vauhdin taulukolla toukokuussa menee enää 32:40. Pukuhuoneessa Petri Saavalainen kyseli, että vieläkö löytyy intoa harjoitteluun. Vastasin, että yrityksen määrä kasvaa, mutta vauhti hidastuu. Tasapainotila siis.

Videokuvaa 11.1.2014 Aktiacupista:
>> 1 km
>> 4 km
>> 200 m maaliin

Kolme koulupoikaa huusi minulle alkuviikosta lenkillä: "Hitaalta näyttää".

5 kommenttia:

 1. Mut ei vielä hätää, jos oravat ei sylje päälle....

  VastaaPoista
 2. Aika tyypillistä B-lajia harrastelevan ikiluovuttajan tekstiä, mene vaan vanhainkotiin ettei pikkupojat hauku liian hitaaksi lenkeillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäs harrastelija se on jos voittaa juoksukilpailun. Aika säälittävää kommentointia. Sulla taitaa itselläs mennä aika heikosti tällä hetkellä.

   Poista
 3. Petteri Muukkonen vai ikiluovuttaja. :D Kaikkea sitä kuuleekin. Ja suunnistus muka B-laji. Säbäpoika voi mennä siitä hallirottailemaan.

  VastaaPoista
 4. No niin, nyt on kunnon kommentteja.

  VastaaPoista