lauantai 28. huhtikuuta 2012

Kisaraportti: Finnspring 28.4.2012

Tänään kisattiin yksi kevään klassikoista eli Finnspring eteläisessä Sipoossa. Maasto ja rata olivat klassikon arvoiset. Mukava normaalimatkan rata, jossa oli sopivasti yhdistelmä pitkiä ja lyhyitä rastivälejä Sipoon toiseksi parhaassa maastossa (paras on tietenkin Gillerberget). Unohtamatta tietenkään kevään klassikkoon sopivaa keliä eli kylmiä märkiä soita ja lunta paikoitellen.

Tulokset:
1
Olli-Markus TaivainenPelPo
1:29:56

2
Hannu AirilaKR
1:32:02+2:06


Topi AnjalaKoovee
1:32:02+2:06
4
Jani LakanenVaajTe
1:32:12+2:16
5
Jarkko HuovilaKR
1:33:02+3:06
6
Petteri MuukkonenVeVe
1:33:50+3:54


Kisa sujui suunnistuksellisesti melkein ok ollakseen ensimmäinen suunnistusmetsässä puoleen vuoteen. Rastille nro 1 olisi voinut mennä vähän suorempaan. Jo ykkösellä sain edellä lähteneen Pajusen kiinni. Märällä kylmällä suolla tarpoessa kyselin, että onko termosukat kunnolla jalassa. Olimme lähtöpaikalla todenneet, että kuumasta ryhmästä kovin monet muut eivät olleet laittaneet jalkohinsa lämpösukkia, vaan suunnistivat ohuilla suunnistussukilla. Hrrr, kylmää touhua.

Rastille nro 12 olisi voinut pyrkiä oikealta polkua ympäri. Rastille nro 15 tuli myös vähän ajan hukkaa, kun kiersin turhaan mäkeä. Olisi pitänyt puskea suoraan. Rastivälillä nro 21 tuli iso virhe, kun en kiertänyt oikealta polkua ympäri. Vihreä rinne oli todella hidas ja paikoin piti kävellä ylitiheässä kuusikossa. Polkua pitkin oikealta olisi ollut minuutin nopeampi. Lopussa suhautin vielä rastilla nro 25 huolimattomasti vähän sivuun ja olin todella kuutamolla vähän aikaa. Ilmeisesti aikatappiota tuli vain alta minuutti, vaikka reittiviiva näyttää pahemmalta. Vanha totuus pitää siis edelleen paikkansa. Kun pummaat, tee se vauhdilla, niin ehdit kartoittaa laajemman alueen vähemmässä ajassa.

Fyysisesti kisa oli minulta heikko esitys. Tällä kertaa kunto ei riittänyt parempaan. Ylämäet meni heti ykkösvälistä lähtien kävelyksi ja olin vähän väsynyt koko matkan. Ensi kerralla toivottavasti paremmin. Kisat jatkuvat tiistaina Turussa sprinttimatkan (12-15 min) EM-katsastuksella. Siellä pitäisi sijoittua ehkäpä podiumsijoille, jotta pääsen mukaan EM-joukkueeseen. Jos EM:iin pääsen, niin siellä olisi tarkoitus juosta sekä pitkä matka (90 min) että sprintti (15 min). Ja tietenkin päätöslaji viesti. Tiistaina selviää EM-joukkueen kokoonpano. Keravalaisista Hannu Airila on jo käytännössä varmistanut EM-paikkansa.

Lasten suusta kuultua

Petteri 35v ruokapöydässä: "Taidan juosta keskiviikkona pitkän lenkin".
Roosa 4v: "VAU!!!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti