tiistai 24. heinäkuuta 2012

Kesäloma on suunnistajan parasta aikaa

Kesäloma on vuoden kiireisintä aikaa. Ensin rakennettiin terassia ja pihaa. Sitten tehtiin puolentoista viikon lomareissu Saksaan. Saksasta paluun jälkeen aherrettiin taas takapihan kimpussa. Nyt on takapihan urakointi viimeisiä reunakiviä vaille valmis eli nyt on aikaa suunnistajan oikeille kesälomariennoille eli suunnistamiselle.
Saksan normaalimatkan finaalimaastoa
Saksa on hieno maa


Saksan reissusta oli tuomisena kaksi kultaista veteraanien maailmanmestaruusmitalia, pino eksoottisia suunnistuskarttoja, runsaasti nousumetrejä harjoituspäiväkirjaan merkattavaksi sekä pari kassillista Legoja Saksan Legolandiasta. Tälle kesälle oli tyytyminen veteraanien MM-kultamitaleihin. Talvella olin kalenteria suunnitellessani ajatellut harjoittelevani Sveitsin MM:iä varten Saksassa ja siirtyväni sieltä sujuvasti Lausanneen aikuisten oikeisiin MM-kisoihin. No, tänä vuonna en ollut lähelläkään joukkuepaikkaa. Katsotaan ensi vuonna uudestaan, jos vaikka yrittäisin käydä talvella vähän lenkillä. :)

Teiskon aikakirjoista löytynyttä

Viime viikonloppuna kävin nautiskelemassa Tampereen Teiskossa Koo-Vee:n kansallisissa. Kuuluttaja oli kaivanut vanhoista Teiskon puukirkon kirkonkirjoista ikivanhoja tuloksia 12 vuoden takaa samasta maastosta. Tuolloin kärki oli Lakanen, Haldin, Näsman, Muukkonen ja juostiin Tampereen MM:ien esikisoja. Kuuluttaja asetteli tämän vuotiseen kisaan ihanneajan noiden 12 vuotta vanhojen tulosten pohjalta. Taisin juosta taas suunnilleen samaa vauhtia, eli vaikka harjoitusvuosia on vierähtänyt täysi tusina ja Keravanjoessa on nähty 12 kevään tulvahuippua, mainittavaa kehitystä ei ole tapahtunut.

>> Lauantain reitti

>> Sunnuntain reitti

Järjestäjät olivat halunneet tarjota kisaviikonloppuna kaksi täysin erilaista kilpailua. Siinä he olivat hyvin. Lauantaina oli pitkiä helppoja juoksuvälejä ja rastit oli sijoitettu kumpareiden päälle ja mäkien korkeimmille kohdille. Sopi siis meikäläisen suunnistustekniikalle ihan kivasti. Sunnuntaina puolestaan nyhvättiin keskimatkan verran lyhyitä vaikeita rastivälejä peitteisemmässä maastossa. Selvisin siitä onneksi kilpakumppaneita vähemmillä virheillä.


Seuraavaksi kesälomaohjelmassa on ihania kuntorasteja Pirkanmaalla ja vierailu Ponsan suunnistusparatiisiin.Tänään kävin kuntorasteilla Valkeakoskella, ehkäpä joku päivä käyn Pirkkalassa tai Pälkäneellä. Tämä on kotimaan suunnistusmatkailua parhaimmillaan.

Lasten suusta kuultua

Roosa Saksasta: "Saksa on ihana maa".

Lapset saksalaisen linnan edustalla: "Saako naiset ja koiratkin tulla tänne?" Asennekasvatuksen pohja luodaan kotona.

3 kommenttia:

 1. Mahtaisitko jossain vaiheessa ehtiä piirtämään WMOC:n finaalien reitit härveliin?

  T: fani Käpylästä

  VastaaPoista
 2. Ups, ne onkin jäänyt piirtämättä. Täytyy ryhdistäytyä.
  -p

  VastaaPoista
 3. Kuittaan ensimmäisen reenikisan suoritetuksi :) kaikki rastit löytyi, jee! Oli tosi kiva ja sopivan haastava kolmonen eli pakko päästä pian uusiks :) säästän kartan, niin voidaan vaikka katsoa, mitä ois voinut tehdä paremmin :)

  VastaaPoista