Valmennusohjeita:

lauantai 16. marraskuuta 2013

Aktiacupissa oma ennätys

Muutama vuosi sitten aloitin käymään Aktiacupin maantiejuoksuissa kun tajusin, että kyllä siihen voi osallistua, vaikka starttiaika onkin keskellä päivää. Hokasin, että Aktiacup-päivänä pystyy tekemään kolme lenkkiä päivässä. Joskus vielä toteutan sen idean, mikä minulle ehdotettiin taannoin. Hiihdä matkat Keravalta. Tämän päiväinen oli varmaankin seitsemäs suoritukseni tässä 10 km maantiejuoksussa. Kertaakaan en ollut päässyt alle 32 minuutin vaikka ei sen pitäisi olla mikään mahdoton suoritus, koska reitti on kuitenkin melko tasainen. Aiemmat ajat olivat osuneet aikahaarukkaan 32:03-33:19. Nuo hitaimmat ajat on tietenkin juostu lumikelillä.

Hevoskuurin juttu

torstai 7. marraskuuta 2013

Jämin suunnistusmaraton ja Raatojuoksu

Reittiviivan kauneutta Jämillä
Kilpailukausi 2013 on viimeinen peitelty mullan alle. Kauden päättäminen tapahtui pitkän kaavan mukaan - kirjaimellisesti. Ensiksi suunnistin Jämin suunnistusmaratonin 25 km Jämin nopeilla kankailla. Viikkoa myöhemmin oli vuorossa perinteinen Raatojuoksu 20 km Sipoon kallioilla. Maastot olivat hyvin erilaiset, mutta aikaeroa en näiden kahden kisan välillä saanut kuin puoli minuuttia. Jämillä aikaa vierähti 1:53:39 ja Sipoossa puolestaan 1:54:02. Tasaista työtä, mikä vaati sen, että Raatojuoksussa piti lopussa tehdä vähän virheitä etten saavu maaliin liian aikaisin.

Sateinen Jämi (Kuva: kisajärjestäjät)

perjantai 1. marraskuuta 2013

Lukijakilpailu - voita Noname -juoksutakki

http://www.nonamesport.com/fi/

Nyt haastan tämän blogin lukijat juoksemaan. Julistan käyntiin lukijakilpailun, jossa on tarjoituksena kerätä mahdollisimman paljon juoksukilometrejä yhden viikon aikana.
 
Nuotioiden äärille ja hämyisissä Esson baareissa kerrotaan edelleenkin hurjia tarinoita menneiden juoksun kultaisten vuosikymmenien harjoitusmääristä. Osa tarinoista on tosia ja osa on paisunut pölyn kerrostuessa niiden päälle. Aikoinaan  kovimmat päälliköt juoksivat yli 300 kilometriä viikossa ja keskivertokeravalaisen viikkoannos oli 200 km. Pienimmät lapsetkin saivat 100 kilometria kasaan heti, kun oppivat kävelemään.
 
Lukijakilpailussa kilpaillaan siitä kuka kerää kasaan eniten juoksukilometrejä yhden kalenteriviikon aikana (maanantai - sunnuntai).
  • Kilpailuaikaa on marras- ja joulukuiden ajan. Kilpailu päättyy sunnuntaina 29.12.2013.
  • Kilometrit raportoidaan tämän blogipostauksen kommentteihin viikoittain heti viikon päätyttyä.
  • Kilpailuun huomioidaan paras viikkosi.
  • Tasatilanteessa katsotaan toiseksi paras viikko jne.
  • Käytä joko oikeaa nimeäsi tai sellaista nimimerkkiä, jonka oletat minun tunnistavan.
Palkinnoksi eniten kilometrejä kerännyt lukija saa Noname:n lahjoittaman juoksutakin.

Lisäbonuksena, mikäli kilometrikisan voittaja juoksee enemmän kuin minä, on luvassa palauttavat kompressiosukat ja paita. Nonamelta uskotaan palauttavien kompressiotuotteiden olevan tarpeen mikäli juoksee viikossa enemmän kuin minä. Olen muistaakseni joskus päässyt yli 220 km lukemiin ja tavoitteeni on pistää tuosta paremmaksi.
    http://www.nonamesport.com/fi/