Valmennusohjeita:

maanantai 30. tammikuuta 2012

Pyynikin perinteisessä testijuoksussa 28.1.2012

Pirkanmaan kyläreissulla kävin juoksemassa Tampereen seudun suunnistajien perinteisen testijuoksun eli pelätyn Pyynikin testijuoksun. Testijuoksureitin historia alkaa jo muinaiselta 80-luvulta. Tampereen Pyrintö on juossut Pyynikin reitillä testijuoksuaan jo vuodesta 1987 lähtien. Pyynikillä miehille on tarjolla kaksi kierrosta eli 15.2 km ja naisille sekä nuorille joko yksi kierros 7.6 km tai lopetus ensimmäiseen väliaikaan 3.6 kilometriin Pyynikin portaiden laelle.

Toimitsijaksi Valio-Jukolaan 2012?

Laitetaan tähän väliin talkookutsu Valio-Jukolan toimitsijaksi. Itse olen ilmoittautunut ainakin purkutalkoisiin oman kisasuorituksen jälkeen. Toinen järjestävistä seuroistahan eli Keravan urheilijat on minun aikaisempi seura vuosilta 1992-1998. Lisäksi olemme asuneet Keravalla kohta jo kymmenen vuotta. Oli siis itsestään selvää, että jotenkin pitää osallistua talkoisiin, vaikka kilpailenkin Valio-Jukolassa. Ennen omaa kisasuoritustani en ehkä pääse talkoilemaan, mutta kilpailun jälkeen olen lupautunut auttamaan ainakin purkutalkoissa. Tässä esitänkin talkoohaasteen muille kaltaisilleni ex-keulaisille. Kalevan Rastin keravalaisosastolle nyt ainakin.

maanantai 23. tammikuuta 2012

Keravan äänestystulos mitätöidään

Keravan keskusvaalilauta kuuluu siihen joukkoon, joilla tapahtui pieni muotovirhe eilisissä presidentinvaaleissa. Iltalehti uutisoi Hämeenlinnan omintakeisesta vaalikäytännöstä, jossa kaikilta äänestäjiltä ei tarkistettu henkilöllisyyttä. Näin kävi myös Keravalla. Minä sain vaalilipukkeen käteeni ja pudotettua sen vaaliuurnaan ilman, että henkilöllisyyttäni tarkistettiin missään vaiheessa. Vähän aikaa minä ihmettelin, että koska ne minun paperini tarkistavat, mutta näin ei tapahtunut missään vaiheessa. Ymmärrän kyllä, että joskus pöydän takana saattaa istua tuttu henkilö, joka tunnistaa äänestäjän, mutta nyt ei ollut kyse edes siitä. Viime vuonna, kun äänestimme vielä Savion alueella, pöydän takana päivysti Honkasalon Ossi. Nyt Kanniston alueella henkilökunta oli täysin tuntematonta. Pitäisikö Keravan äänestystulokset siis mitätöidä tämän pienen muotovirheen takia?
"Vaalilainsäädännön valmistelusta sekä vaalijärjestelmästä vastaavan oikeusministeriön neuvottelevalla virkamiehellä, vaalijohtaja Arto Jääskeläisellä, on selkeä kanta asiaan.
- Vaalilautakunta toimii siellä väärin, jos henkilöllisyystodistusta ei kysytä.
Jääskeläisen mukaan ohjeet ovat selkeät: äänestyslippua ei saa antaa, jos äänestäjä ei näytä henkilöllisyystodistusta." - Iltalehti 23.1.2012

lauantai 21. tammikuuta 2012

Kisaraportti: Aktiacup 21.1.2012

Tänään oli kilpailukalenterissa vuorossa Vantaan Aktiacup eli kymmenen kilometrin maantiejuoksu. Kilpailukeskuksena toimii sama Hakunilan urheilupuisto kuin ensi kesän tulevassa Jukolan viestissä. Piti siis tarkkailla ympäristöä 1 ja 2 km paalujen paikkeilla, koska siitä oletettavasti juostaan Jukolassa kahdesti tien yli. Nyt kisapaikalla oli tosin hieman enemmän lunta kuin kesän Jukolan viestissä on odotettavissa.

tiistai 17. tammikuuta 2012

Kisaraportti: Turku Sprint Cup 14.-15.1.2012

Näin viikonlopun suunnistukset Turku Sprint Cupissa sujui.

maanantai 16. tammikuuta 2012

Sprinttimaajoukkueen vieraana

Sain tälle vuodelle luvan osallistua sprinttimaajoukkueen leireille ylimääräisenä vieraana. Metsälajien leireille en vielä päässyt mukaan. Ensimmäinen sprinttileiri, jolle osallistuin, pidettiin Turussa 13.-15.1.2012. Leirin ohjelma näytti etukäteen tältä:

tiistai 10. tammikuuta 2012

Lomalento Espanjan aurinkorannoille?

Saapui se talvi vihdoin ihan oikeasti tänne eteläänkin. Muutaman viikon on joutunut lenkillä tuskailemaan liukkaiden loskakelien takia, mutta nyt pakkasten avulla pitoa löytyy taas. Harjoitussuunnitelmat meni muutaman viikon ajan vähän uusiksi, kun ulkona ei loskassa kehdannut paljoa vauhtia juostessa nostaa. Tähän ikään ehtineet lihakset eivät tykkää yhtään liukastelusta ja pienistä revähdyksistä. Tälle talvelle jo pari revähdystä kärsineenä valitsin aina turvallisen hölkkäilyn liukastelun sijaan. Kummasti pito parani, kun elohopea vajosi -14 asteeseen. Se ihanuus ei kuitenkaan tule kauaa kestämään, kun keskiviikkona sataa taas vettä. Sittenpähän sitä loskaa taas riittää. Loska - tuo veden olomuodoista mysteerisin. Viime talvi olikin hieno, kun pysyvä lumi saatiin marraskuun puolivälissä eikä loskakelejä ollut kuin pari päivää keväällä.

maanantai 9. tammikuuta 2012

Hevoskuuri 9.1.2012: Uudet suunnistuksen lajisäännöt ilmestyneet - maajoukkuesuunnistajien ehdotus ei mennyt läpi

Hevoskuuri uutisoi suunnistuksen tämän vuoden sääntömuutoksista (Hevoskuurin uutinen). Uutisessa viitattiin Suunnistusliiton sääntöryhmän niukkaakin niukemmin perusteltuun päätökseen ulkomaalaisten osallistumisoikeudesta SM-kisoihin. Tässä tuo päätös nähtäväksi - Sääntöryhmän pöytäkirja (PDF). Mutta eipä siinä ole paljon nähtävää. Jos nyt joku sattuu haluamaan vähän lisätietoa Hevoskuuriin uutiseen, niin olkaa hyvä.

keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Vallankahvassa

Presidenttipelin tilanne

Presidenttipeli käy edelleen kiivaana. Ilahduttavan moni on jo antanut äänensä kuulua. Kandidaatti Sauli Niinistöllä näyttäisi olevan turvallisen tuntuinen etumatka uhkaajiinsa. Niinistö on kerännyt 33% äänistä, kun lähin uhkaaja Paavo Väyrynen on haalinut ääniä 20%. Pekka Haavistolla puolestaan ääniä on 17%. Muista ehdokkaista kukaan ei ole päässyt yli 8% äänisaaliseen. Presidenttipeli näyttää selvältä. Niinistöstä näyttäisi tulevan meidän naismaajoukkueelle uusi isäntä Itsenäisyyspäivän perinteisille kultamitalikahveille. Ellei sitten viime metreillä vaatekaapin kätköistä löydy isompia luurankoja. Seuraamme tiiviisti keltaisen lehdistön tiedotuksia seuraavien kahden ja puolen viikon aikana. Mutta te, jotka ette ole vielä äänestäneet Presidenttipelissä, suunnatkaa hiiren osoitin vasempaan yläkulmaan ja äänestäkää.

Suunnistusliitto saanut risuja

Jos on Presidenttipelissä helppo saada äänensä ja mielipiteensä kuuluviin yhdellä klikkauksella, niin toisin näyttää olevan suunnistuksen puolella. Suunnistajien keskustelupalstan eli Suunnistus.net:n Pesupaikan polemiikin mukaan rivisuunnistajat eivät saa ääntään kuuluviin lajinsa kehitykseen ja tulevaisuuteen liittyvissä muutoksissa.

sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Uudenvuodenjuoksu jäi välistä

Jätin Hakunilan Uudenvuodenjuoksun juoksematta, koska perheeseen iskenyt vatsatauti löysi myös minutkin puolitoista tuntia ennen kilpailua. Viime hetkellä ennen kuin olisin lähtenyt ajamaan kisapaikalle. Uudenvuodenjuoksussa olisi ollut kuulemma hyvä keli ja pitävä asfaltti. Kärjen aikakin oli moneen vuoteen parhaita, kun Tommi Hytönen KU-58:sta juoksi alle 32 minuutin. Jos tuo toiseksi tullut Scott Fraser on sama kuin suunnistaja Scott Fraser, niin 32:25 on hänelle melko heikko aika. Olisi ollut kyllä kiva päästä mukaan kisaamaan, mutta tuleehan noita kisoja lisää.