Valmennusohjeita:

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Kisaraportti: Huippuliiga 1, Espoo

Harvoin tulee lähdettyä Huippuliigan avaukseen näin tyhjällä korttipakalla. Vähän jännitti miten ensimmäinen kova sprinttisuoritus tälle keväälle lähtee rullaamaan. Lisäjännitystä toi vähän hidas palautuminen viime lauantain kisoista. Loppujen lopuksi oli kuitenkin tosi mukava päästä suunnistamaan ja kilpailemaan ekaa kertaa sulille reiteille. Sijoitus oli ihan ok 7. sija. Suoritus ei kaatunut katastrofin puolelle, mutta ei myöskään tullut podium-paikkaa. Välimallin suoritus. Tästä on ihan hyvä jatkaa kautta kohti seuraavia koitoksia. Kilpailukautta on jäljellä vielä tooosi pitkään.

Tulokset:
1    Mårten Boström      12:50       
2    Tuomas Tervo        12:55    +5   
3    Jussi Suna          13:12    +21   
4    Tomas Dlabaja       13:18    +28   
5    Jonne Lakanen       13:20    +29   
6    Antti Parjanne      13:22    +31   
7    Petteri Muukkonen   13:27    +36Sen mitä aikatappiota kärkeen tuli, se syntyi minulla heti ensimmäiseen väliaikaan mennessä. Alun teknisillä suunnistusväleillä, jotka sisälsivät paljon portaita, jäin yhteensä liki puoli minuuttia. Lopun juoksuväleillä ero pysyi melkein samana. Toivottavasti tämä kertoo kahdesta asiasta: 1) kelvollisesta talvella hankitusta fyssiikasta ja 2) suunnistusrutiinien, ja varsinkin sprinttirutiinien, kohmeesta talven jäljiltä. Täytyy siis päästä juoksemaan kilpailuita lisää. Ja niitähän riittää. Toukokuun lopussa on ensimmäinen kisoista vapaa viikonloppu.

L-1-2: Helppoja välejä.
2-3: Olisi pitänyt juosta suorempaa (sininnen viiva). Käytin liikaa aivokapasiteetista kielletyn alueen pohtimiseen etten vain tule hylätyksi. Kotijoukot antoivat vain yhden ohjeen aamulla: "Ei hylkäystä".
3-4: Leimauksen jälkeen meinasin juosta rivitalon pihaan (sininen rengas).
4-5: Loiva kaareva reitti idän suunnasta olisi saattanut olla nopeampi (sininen viiva). Suoralla reitillä oli liikaa portaita + kapea porttikongi oli vähän piilossa (sininen rengas).
5-6: Olen ihan liian hidas portaissa alaspäin.
6-7: Huh, vältin ratamestarin jekun. Tästä eteenpäin rastivälit muuttuivat juoksuvoittoisiksi ja rastivälisijoitukset paranivat roimasti. Alun rastivälisijoitukset olivat 20.-39. ja lopussa pääosin 1.-15. joukossa.
 
 7-8: Hannu tuli vastaan mennessäni seiskalle ja se vähän jeesasi oman reitinvalinnan päättämistä. Päätin juosta loivan kaarroksen oikealta, mikä osoittautuikin nopeimmaksi.

9-10-11: Beisikkiä ja helppoja juoksuvoittoisia välejä.
11-12: Valitsin oikeanpuoleisen valinnan, koska en halunnut mutkitella portaissa. Rastille oikaisin lumikinoksen poikki. Rastilta lähtiessä ajattelin nopeimmaksi kiertää lumikinos ympäri. Lumessa lienee nopeampaa juosta alamäkeen kuin ylämäkeen.
12-13-14-15-16-M: Perusvälejä, joissa ei mitään kummallista eikä maailmaa suurempia reitinvalintavaihtoehtoja.

En aiheuttanut mitään hylkäykseen aiheuttavaa sähläilyä enkä pummannut juurikaan mitään. Suoritukseen täytyy siis olla tyytyväinen.

PS. Lähtökaranteenissa huomasimme, että liikuntasalissa starttilupaa odotteli enää kaksi 70-luvulla syntynyttä suunnistajaa. Jonne Lakanen ja minä. Näin ne rivit harvenee.
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti