Valmennusohjeita:

maanantai 16. tammikuuta 2012

Sprinttimaajoukkueen vieraana

Sain tälle vuodelle luvan osallistua sprinttimaajoukkueen leireille ylimääräisenä vieraana. Metsälajien leireille en vielä päässyt mukaan. Ensimmäinen sprinttileiri, jolle osallistuin, pidettiin Turussa 13.-15.1.2012. Leirin ohjelma näytti etukäteen tältä:
 • Perjantai:
  •  Sprintterin ratatesti 3000 m Kuppiksen hallissa. Jokaisella kierroksella pitää koskettaa kahdella kädellä maata starttiviivalla.
 • Lauantai:
 •  Sunnuntai:
  • ap: Turku sprint cup, kisanomainen sprinttitreeni

Melko simppeli ohjelma - joka päivä 10-15 min kovaa. Tuon ohjelman toteuttaminen onnistui minulta ihan ok (lisätietoa harjoituspäiväkirjasta):
 • Perjantai:
  •  sprintterin ratatesti 3000 m. Jokaisella kierroksella kolmea lukuunottamatta piti koskettaa molemmilla käsillä maata starttiviivalla. Oltaisiin koskettu jokaisella kierroksella, mutta joku fiksu on keksinyt, että rakenneteaan Kupittaalle sisärata, joka on 170 m pitkä. Semmoinen hyvä tasaluku. Ei sen tarvitse kaikissa halleissa aina olla tasan 200 tai 400 m. Oma testitulokseni oli 9.27. Väliajat 3.11., 3.11 ja 3.05. Niin oli vauhti verkkaista, että Hellstenikin katosi katsomosta kotiin kesken kaiken. Loppuverkassa kiritin Marttia ja ehdin jo epäillä, että se juoksee yhden kierroksen liian vähän, koska oma meno tuntui niin helpolta verrattuna aiempaan omaan testikiskaisuuni. Totuushan oli oikeasti se, että kumartuminen, siihen tehtävä jarrutus ja kiihdytys jokaisella kierroksella tekevät testistä tosi raskaan. Kiritin Marttia kumartumatta itse lainkaan. Anteeksi valmennusjohto, että epäilin teidän kierroslaskukykyä :). Sitten minulle opetettiin, että kumartuminen hidastaa aikaa 10 s/km. Siksi se tuntui niin helpolta ilman kumartumista. Tai sitten olen niin dieselkone, että lämpenen vasta toisessa startissa. Kenties. Tässä kuitenkin tulokset. Martti on selvästi parhaassa kunnossa.
   1. Siikaluoma 9.11
   2. Pajunen 9.24
   3. Muukkonen 9.27
   4. Mäksä 9.40
   5. Mädi 10.05
   6. Merja 11.02
 • Lauantai:
  • ap: Turku sprint cup, kisanomainen sprinttitreeni Ylioppilaskylässä. Matkat majoituksesta juosten, paluumatkalla Halisten ja Orikedon kautta VK1. Kisassa aika 12:50, mutta hileinen emitti ei ilmeisesti rekisteröinyt yhtä leimausta. Eli tulosluetteloon kirjattiin kauden ensimmäinen hylkäys. Näitä tulee lisää. Kartta ilmestyy järjestäjän sivulle Reittihärveliin piakkoin.
  • ip: palauttava lenkki Pajusen, Martin ja Mädin kaa. Normaali kiihtyvä lenkki. Lopussa jouduin pyytämään Pajusta hidastamaan vauhtia, kun en meinannut liukkaalla tiellä pysyä perässä. Lisäksi pyysin saada levätä hetken alikulussa olleella sohvalla. Se oli niin houkuttelevasti sijoitettu tien varteen. Lähellä oli myös ettei jouduttu tulemaan taksilla takaisin majoitukseen, koska eräs taksi ajeli meidän perässä pitkän matkaa pyörätietä pitkin.
 •  Sunnuntai:
  • ap: Turku sprint cup, kisanomainen sprinttitreeni Luolavuoressa. Matkat majoituksesta juosten. Itse kisassa tuli pari virhettä, mutta kaikki leimat löytyi eli eipähän tullut hylkäystä.
   • Kutoselle ylitin kivikkomäen hitaasta kohdasta (kartta ja rata ilmestynee piakkoin järjestäjän kisasivulle).
   • Kasille kiersin vasemmalta ympäri. Iso tappio. Olisi ehdottomasti pitänyt mennä suoraan.
   • Kympille epäröin olenko oikean talon kohdalla putkahtaessani metsän reunaan. Olisin ollut ihan oikeassa kohdassa. Suotta epäröin.
   • Paluumatkalla käytiin suuri hampurilaiskeskustelu. Punainen H vai kultainen M?
Nyt on siis ensimmäinen ihka oikea sprinttileiri takana. Olenkohan minä nyt siis sprintteri? Tulosten perusteella en. No, maanantaina alkaa peruskuntokausi. Tähän asti olen lusinut jonninmoista PK-kauteen valmistavaa jaksoa.

Lasten suusta kuultua

Petteri 35v: "Luulin, että haikara tuo lapset. Niin kuin Dumbo-elokuvassa."
Topias 6v: "Eikun se tuo vain eläimille. Ihmisillä vauvat tulee ihan eri tavalla."
Petteri 35v: "Ahaa."

Presidenttipelissä viimeinen viikko käynnissä

Nyt alkaa Suuren Presidenttipelin viimeinen viikko. Useampi sata ääntä on jo annettu tämän blogin ovensuukyselyssä. Sen mukaan Niinistö johtaa edelleen, mutta Haavisto on kuronut Väyrystä kiinni. Niinistöllä on kuitenkin edelleen turvallinen etumatka ennen vaaliviikonlopun takaa-ajolähtöä. Hän starttaa siihen 9 pisteen etumatkalla. Sprinttileirillä pojat oli vähän kuutamolla presidenttiehdokkaista. Jere yllättyi: "Mitä! Onko se homo?". Ja Mädi puolestaan kummasteli Lipposesta: "Mitä! Onko se demari?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti